nieuws

PPHE volledig eigenaar vier hotels Nederland

Hotel

PPHE Hotel Group is de nieuwe eigenaar van de Park Plaza-hotels Victoria Amsterdam, Amsterdam Airport en Utrecht en het art’otel Amsterdam. De onderneming was al in het bezit van 50 procent van de aandelen van deze hotels en neemt de andere helft voor 26,5 miljoen euro over van Elbit Imaging Limited.

PPHE volledig eigenaar vier hotels Nederland

De aandelenovername is voorwaardelijk en wordt naar verwachting afgerond voor 31 mei. De genoemde Park Plaza-hotels zijn al onder beheer van PPHE Hotel Group onder het merk Park Plaza Hotels & Resorts. Eerder dit jaar is de bouw van het art’otel Amsterdam van start gegaan.

PPHE Hotel Group is sinds 1989 actief in Nederland en ook eigenaar van Park Plaza Eindhoven en Park Plaza Vondelpark Amsterdam. ‘Wij geloven sterk in verdere ontwikkelingsmogelijkheden voor deze markt’, aldus cfo Chen Moravsky. ‘We zijn dan ook actief op zoek naar nieuwe partners en projecten.’

De hotelgroep is eigenaar van art’otels en heeft een exclusieve licentie voor de ontwikkeling en exploitatie van Park Plaza Hotels & Resorts in Europa, het Midden-Oosten en Arfika. Bovendien is het gedeeltelijk eigenaar van Arenaturist Group, een van de grootste gastvrijheidsbedrijven in Kroatië.

Onder de vlag van de hotelgroep opereren 38 hotels, die samen goed zijn voor 8376 kamers. Eind 2014 moeten 900 extra kamers operationeel zijn.

Reageer op dit artikel