nieuws

Prestigieuze prijs voor Amstel hotel

Hotel

General manager Hendrik Bosch van het Amsterdamse Amstel hotel ontving deze week de M.G.J. Kempers Bokaal. Hij ontving de prestigieuze hospitalityprijs uit handen van Wim Dupont, voorzitter van INCH (International Network Connecting Hotelschool Graduates).

Prestigieuze prijs voor Amstel hotel

De prijs vertegenwoordigt de gerenommeerde, (inter)nationale reputatie van het Amstel Hotel als één van de beste hotels van Nederland en de toonaangevende functie die het uitoefent binnen de hotellerie. Hendrik Bosch werd geroemd om zijn internationale, markante carrière waarbij hij de naam en faam van Nederlandse hoteliers heeft uitgedragen en verstevigd.

INCH reikt de M.G.J. Kempers Bokaal elke drie à vier jaar uit aan een persoon of instantie die zich voor de vereniging in het bijzonder of de bedrijfstak in het algemeen verdienstelijk heeft gemaakt. Sinds de introductie in 1970 is de bokaal twaalf keer toegekend, ondermeer aan KLM, Alliance Gastronomique Néerlandaise en RAI Amsterdam. De prijs dankt zijn naam aan de heer M.G.J. Kempers, die bijna 30 jaar een bestuursfunctie binnen de organisatie uitoefende.

Hendrik Bosch begon zijn loopbaan bij Prinses Juliana in Valkenburg, onder leiding van patron Fons Stevens. Op 23-jarige leeftijd verliet hij Nederland voor een buitenlandse carrière van 36 jaar. Op zijn 28ste werd hij general manager van Holiday Inn in Plymouth, destijds de jongste in de hotelgeschiedenis. Bosch was algemeen directeur van ondermeer Plaza Athénée in New York, Mandarin Oriental Excelsior Hotel in Hong Kong en Imperial Queens Park Hotel in Bangkok.

Amstel-grondlegger Dokter Sarphati had ‘een paleis aan de Amstel’ voor ogen toen hij in 1863 het plan voor een hotel van internationale allure bedacht. In 1867 opende het Amstel Hotel als eerste Grand Hotel in Amsterdam. Nu, ruim 140 jaar later, neemt het hotel nog steeds een prominente rol in de Amsterdamse en Nederlandse hotelbranche.

Meer over het Amstel hotel:

Reageer op dit artikel