nieuws

Problemen bij bouw stadionhotel Zwolle

Hotel

Donkere wolken pakken zich samen boven het in aanbouw zijnde hotel bij het nieuwe stadion van FC Zwolle, dat waarschijnlijk door cateraar Eurest geëxploiteerd gaat worden. De bouw ligt al drie weken stil door een conflict tussen de aannemerscombinatie en een onderaannemer.

Problemen bij bouw stadionhotel Zwolle

Bouwbedrijf Dekker uit Werkendam heeft bouw van het hotel stilgelegd om dat het bedrijf eerst geld wil zien van aannemer VOF Stadionbouw voor vermeend meerwerk. Dekker oefent nu retentierecht uit op het hotel in aanbouw, zo stond gisteren op borden bij de afgezette bouwplaats te lezen. Retentierecht kan worden uitgeoefend door een bouwer indien een opdrachtgever in gebreke blijft.

Directeur Henry Beekman van Stadionbouw-moederbedrijf Moes bestrijdt dat betalingsverplichtingen niet nagekomen zijn ‘We hebben Dekker gesommeerd vrijdag weer aan het werk te gaan. Dat heeft hij niet gedaan. Vandaag halen wij de hekken weg. Er gaat een ander bedrijf verder met de bouw. Ik betwijfel ten zeerste of het retentierecht door Dekker terecht is’, aldus Beekman in De Stentor.

Projectontwikkelaar Jan Regterschot van Stadion Ontwikkeling Zwolle (SOZ) stelt met klem dat de projectontwikkelaar buiten de discussie staat. ‘Het is een kwestie tussen de aannemerscombinatie en onderaannemer Dekker. Wij hebben beide partijen gemaand om tafel te gaan om snel een oplossing te vinden en hebben als SOZ beide partijen aansprakelijk gesteld voor de schade als gevolg van het geschil. Die valt nu nog mee, maar als dit lang gaat duren kan de schade fors oplopen.’

Regterschot denkt niet dat dit conflict zijn onderhandelingen met Eurest over exploitatie van het hotel dwarsboomt. De bouw van het hotel ligt al drie weken stil. Volgens Regterschot was dat omdat een paar betonnen bouwelementen ontbraken. Volgens bouwvakkers van andere bij de stadionbouw werkzame bedrijven heeft Dekker alle nog losse bouwelementen meegenomen en heeft het bedrijf onlangs tevergeefs geprobeerd om de grote bouwkraan bij het hotel weg te halen, meldt De Stentor.

Eerder was Regterschot met Hanze Catering-man Wim Salomons in onderhandeling over de exploitatie. Salomons kreeg echter de financierinng niet rond.

Reageer op dit artikel