nieuws

Project duurzame hotels Amsterdam afgerond

Hotel

Met de uitreiking van de Golden Green Key aan hotel Casa 400 is het project ‘Duurzame hotels Amsterdam’ afgerond. Daarmee is officieel 45 procent van de toeristische slaapplekken in onze hoofdstad ‘groen’.

Project duurzame hotels Amsterdam afgerond

Het project werd afgesloten met de overhandiging van de Green Key aan de GM van Casa 400. Het project Duurzame Hotels is gebaseerd op het convenant dat de Gemeente Amsterdam, de stadsdelen, KHN Amsterdam en de stichting achter Green KEy samen hadden afgesloten in 2006.

Met het convenant streefden alle partijen naar een verduurzaming van de helft van het aantal hotelbedden in Amsterdam. Alle partijen zeggen dik tevreden te zijn met de bereikte 45 procent.

Tijdens de slotmanifestatie werd ook gesproken over de toekomst. Alle betrokken partijen willen dat ook de nog niet gecertificeerde hotels zich richten op verduurzaming. Daarnaast valt er nog te kijken naar andere sectoren in de toeristische sector die kunnen verduurzamen, zoals musea, evenementen en toeristische bestemmingen.

Reageer op dit artikel