nieuws

Prostitutiecheck vanuit Van der Valk Assen rondom TT

Hotel

De politie heeft het Van der Valk hotel in Assen gebruikt om prostituees rond de TT in Assen in de val te lokken. Prostituees werden vanuit het hotel gebeld door agenten voor een afspraak. Bij de hotelactie is één vrouw uit Brazilië opgepakt.

Prostitutiecheck vanuit Van der Valk Assen rondom TT

Dit heeft een woordvoerder van de politie donderdagmorgen bekendgemaakt. De actie in het hotel is uitgevoerd omdat het de politie was opgevallen dat er in regionale kranten in Drenthe een ferme groei van het aantal advertenties van prostituees zichtbaar was.

Bij de controle in het Van der Valk hotel zijn vier vrouwen gecontroleerd, evenals hun chauffeurs. Ze werden gebeld voor een afspraak maar troffen in de hotelkamer geen klanten maar agenten aan. De vrouw uit Brazilië is opgepakt omdat zij illegaal in ons land verblijft.

‘Misschien is de vrouw het slachtoffer van mensensmokkel, dat zijn we nog druk aan het onderzoeken. Ze is hier nog maar twee maanden. De meeste gecontroleerde vrouwen hadden hun papieren goed voor elkaar’, aldus de woordvoerder.

De TT in Assen is het grootste motorrace-evenement van Nederland. De wedstrijd wordt gehouden op het Circuit van Drenthe, net buiten Assen. Dit jaar vindt de ‘Dutch TT’ plaats op zaterdag 26 juni.

Reageer op dit artikel