nieuws

Python duikt op in toilet Maastrichts hotel

Hotel

Personeel van een hotel in Maastricht deed maandagavond een bizarre ontdekking: in een hotelkamer werden ruim dertig exotische dieren gevonden. Aanleiding van de vondst was de melding van een gast, die een levensgrote python in de toiletpot van haar hotelkamer had gevonden. Het dier bleek door het riool vanuit de onderliggende kamer naar boven te zijn gekropen. Vier mensen zijn aangehouden.

Python duikt op in toilet Maastrichts hotel

Vier Italianen die de kamer met de dieren hadden gehuurd, bleken naast gekko’s, pijlgifkikkers, nijlvaranen, vuursalamanders, vogelspinnen, een babykrokodil, Madagascar boa’s en een python, ook een vuurwapen en verdovende middelen bij zich te hebben. Ook bleek een deel van de dieren illegaal geïmporteerd.

Het personeel hield het drietal al in de gaten wegens verdacht gedrag: in de loop van de middag waren twee van de vier hotelgasten in de struiken rondom het hotel op zoek naar iets, daarnaast bestond het vermoeden dat ze het hotel zonder te betalen zouden verlaten, schrijft Dagblad De Limburger.

Toen het personeel de kamer betrad, werden dozen en zakken met de genoemde dierenvoorraad aangetroffen. Twee gekko’s marcheerden door de kamer. Inmiddels had een vrouw zich bij de receptie gemeld met de mededeling dat er een grote levende slang in de toiletpot van haar kamer lag. De ruim 2,5 meter lange slang is waarschijnlijk uit een doos ontsnapt en via het riool naar boven gekropen.

De dieren zijn in beslag genomen en de drie mannen en een vrouw uit Rome werden aangehouden. Volgens de Algemene Inspectiedienst is het bezit van vuursalamanders verboden. Ook ontbraken de juiste papieren van de boaslangen. Daarnaast zijn zestien dieren die werden gevonden illegaal, omdat daarvan de afkomst niet kan worden vastgesteld.

Reageer op dit artikel