nieuws

Qbic denkt aan woning- en ziekenhuismarkt

Hotel

Qbic Hotels denkt serieus na om actief te worden in ziekenhuizen en op de woningmarkt. Wetgeving staat een snelle opmars van de Qbee in ziekenhuizen en studentencomplexen nog in de weg.

Qbic denkt aan woning- en ziekenhuismarkt

Dat laat Paul Rinkens, bedenker van Qbic Hotels, weten. ‘We zijn nu een paar maanden bezig om ook een studentenvariant van de Qbee te producten. Daarnaast willen we een ziekenhuiskamer ontwikkelen. Veel ziekenhuizen zijn toe aan renovatie en daarbij kan een Qbee een prima tijdelijk oplossing zijn’, aldus Rinkens.

Rinkens loopt bij zijn plannen tegen een behoorlijke drempel op. ‘De wetgeving zit ons behoorlijk dwars. Die is complex en nog niet ingericht op deze ontwikkeling. Dat kost tijd. Het is me opgevallen dat er niets eenvoudiger is dat een hotelkamer realiseren’.

De hotelondernemer verwacht dat na de zomer de vaart erin komt. ‘Dan komt de eerste presentatie. Daarna hebben we nog een maand of twee om correcties uit te voeren. Maar in september gaan we actief acquireren’.

In september denkt Rinkens ook meer te kunnen melden over een internationale uitrol van Qbic Hotels. Wel concreet op dit moment is de toezegging om twee extra etages in het WTC Amsterdam in te richten met Qbic-kamers.

Reageer op dit artikel