Qbic-hotel op Eindhoven Airport

Qbic-hotel op Eindhoven Airport

Op het vliegveld van Eindhoven start medio volgend jaar de bouw van een nieuw Qbic hotel met 120 kamers. Het nieuw te bouwen hotel komt bovenop de bestaande passagiersterminal. De low-cost hotelformule van Paul Rinkers opent tevens Qbic hotels in Maastricht (nog dit jaar) en Antwerpen.

Volgend jaar wordt gestart met de bouw van het hotel in Eindhoven. Een samenwerkingsverband van KCAP Architects & Planners en De Bever Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Dit zegt Joost Meijs, airport-directeur in het Eindhovens Dagblad.

Om het Qbic hotel goed te ontsluiten zijn enkele aanpassingen nodig waaronder uitbreiding van de terminalvloer en een extra gebouw links van de ontvangsthal. De bouwplannen hiervoor worden momenteel bekeken door de commissie ruimtelijke ordening van Eindhoven.

Uitbreidingsplannen

Meijs: ‘Het hotel past bij de luchthaven zoals we die nu hebben, maar jaarlijks zo’n 1,6 miljoen passagiers. Al bij de eerste plannen in 2001 is rekening gehouden met het hotel. Volgens Meijs zijn er verder geen uitbreidingsplannen, hoewel de terminal op de groei is gebouwd.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.