nieuws

Quote 500 telt heel wat ‘horecamiljoenen

Hotel

De horeca heeft een behoorlijk aandeel in de Quote 500, de ranglijst van rijkste Nederlanders. Vooral vastgoedjongens blijven de horeca een interessant speeltje vinden.

Quote 500 telt heel wat ‘horecamiljoenen

Een snelle blik op de ranglijst leert dat Rattan Chadha de hoogst genoteerde ‘horecaman’ is in de lijst. Chadha is de grote man achter het nieuwe hotelconcept citizenM en staat met een vermogen van 571 miljoen euro op plaats 44. Hij vergaarde het vermogen vooral met de verkoop van modeketen Mexx.

Familie Van der Valk vinden we terug op plaats 72 met een vermogen van 390 miljoen euro. Dat is 2,6 procent meer dan vorig jaar. Een andere familie, de familie Derksen, staat met 289 miljoen euro op plaats 95. De familie Derksen is kapitaalkrachtig geworden door de verkoop van CenterParcs.

Vastgoedjongen Jan-Dirk staat met 280 miljoen euro op plaats 103. Paarberg is eigenaar van restaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht en Hotel 717 in Amsterdam. Enkele jaren geleden bezat hij nog meer horecabedrijven.

Horecapanden

Hoteleigenaar en bedenker van Budget rent a Car, Jacob Gelt Dekker, komt uit op 263 miljoen. Een vermogensplus van 5,2 procent. Jacob Gelt Dekker was eerder dit jaar nog spreker tijdens de borrel rondom de lancering van de Misset Horeca Top-100.

Met 161 miljoen vinden we vastgoedkoning Maup Caransa terug op plaats 186 in de lijst van rijkste Nederlanders. Het bedrijf van de 93-jarige Caransa bezit een groot deel van de horecapanden op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Hotelman Giovanni van Eijl, eigenaar van Amrâth, bezit volgens Quote een vermogen van 156 miljoen euro. 4 procent meer dan vorig jaar.

Een van de grootste horecastijgers in de Quote 500 qua vermogen is Sjoerd Kooistra. De horecatycoon is goed voor een vermogensplus van 8,3 procent en komt uit op 130 miljoen euro, goed voor plaats 222.

Vastgoedmannen

Maik Willems van Bastions Hotels pluste afgelopen jaar 5 procent en staat met 105 miljoen euro op plaats 263.

Gerard van den Tweel van Regardz, groot geworden met de Van den Tweel Groep en ook actief in de supermarktbranche, bezit een vermogen van 90 miljoen euro. Dat is maar liefst 9,8 procent meer dan vorig jaar.

Op plaats 352 in de Quote 500 staat met 80 miljoen Evert Kroon, op plaats 409 gevolgd door Guus Boon (68 miljoen euro). Beide vastgoedmannen zijn bekend van hun rol bij toprestaurant De Hoefslag in Bosch en Duin.

Op 467 in de ranglijst staat Henk van Koeveringe met 59 miljoen. Van Koeveringe is bekend geworden als grote man achter vakantiebungalowgigant RP Holidays.

Reageer op dit artikel