nieuws

Rabo-renners nemen matras mee naar hotel

Hotel

De wielrenners van de Rabobank ploeg nemen hun eigen matras mee naar de hotels waar ze slapen. De uitspraak van Joop Zoetemelk ‘de tour win je in je bed’, blijkt jaren later erg letterlijk genomen te worden.

Rabo-renners nemen matras mee naar hotel

Fransman Louis Rognon verwisselt de matrassen voor de Rabo-wielerploeg. Hoteleigenaren zijn niet allemaal te spreken over deze speciale wens van de ploeg, zei hij tegen de website waarmaarraar. ‘In eerste instantie zijn ze vaak verrast dat ik de matrassen kom wisselen. Ze zijn het er ook niet altijd mee eens. Ik heb al eens meegemaakt dat een manager moeilijk ging doen. Toen moest ik hem toch even duidelijk maken dat het mijn job is om alle matrassen, zonder uitzondering, te verwisselen.’

Rognon rijdt met een busje met daarin de negen matrassen de hele Tour de France lang met de ploeg mee. Zijn eigen matras past overigens niet meer bij in het busje.

Reageer op dit artikel