nieuws

‘Racisme gevaarlijk voor toerisme

Hotel

Groot-Brittannië verwacht toeristische problemen als gevolg van het tv-programma Big Brother voor celebrities. Daarin uitte een Britse actrive meerdere malen racistische uitlatingen aan een uit India afkomstige andere bewoner. Britse experts uit het toerisme vrezen het ergste.

‘Racisme gevaarlijk voor toerisme

Het toerisme uit India zou wel eens stil kunnen vallen, zo denken deskundigen. Toerisme uit het Aziatische land is voor Groot-Brittannië jaarlijkse goed voor 320 miljoen euro. Volgens een woordvoerder van VisitBritian zou dit wel eens flink lager kunnen uitkomen.

’Tolerant’
Aanleiding voor de vrees zijn uitlatingen van de Britse Jade Goody aan het adres van Bollywood-actrice Shilpa Shetty. Beiden doen mee aan het tv-programma Big Brother op Channel 4. In India gingen mensen de straat op om te protesteren tegen het programma. Volgens een woordvoerder van het Britse toerismebureau VisitBritian is Groot-Brittannië ‘vriendelijk, tolerant en staat het open voor gasten van buitenaf’.

Reageer op dit artikel