nieuws

Ramp Japan redt luxe hotel van sloop

Hotel

Een luxehotel in Tokio dat dit jaar zou worden gesloopt, wordt eerst nog gebruikt voor de opvang van mensen die uit het gebied rond een beschadigde nucleaire centrale zijn geëvacueerd. Dat meldde een functionaris in de Japanse hoofdstad afgelopen weekend.

Ramp Japan redt luxe hotel van sloop

Het Grand Prince Hotel Akasaka, een gebouw van veertig verdiepingen met zevenhonderd kamers, zal van begin april tot eind juni zestienhonderd mensen huisvesten. Het gaat om mensen uit de omgeving van de centrale Fukushima I, op 250 kilometer ten noordoosten van de metropool.

Ook andere instellingen in Tokio hebben hun deuren geopend voor de opvang van evacués. Daar worden slachtoffers van de grote aardbeving en de tsunami van 11 maart opgevangen.

Reageer op dit artikel