nieuws

Rechter: Gast moet 18 mille betalen

Hotel

Het Crown Hotel in Eindhoven heeft een rechtelijke uitspraak op zak, waarin staat dat een gast zijn verschuldigde rekening van 18.000 euro plus rente moet voldoen. Hoteleigenaar Jos Caelers is echter nog niet helemaal zeker van de zaak.

De hoteleigenaar had geëist om de man te laten gijzelen, om zo betaling te kunnen afdwingen. Dit deel van de vordering is door de rechtbank in een kort geding niet gehonoreerd. Wel is de rechtbank het er over eens dat de man uit Veldhoven de flink gepeperde rekening plus rente moet betalen.

Het Crown Hotel spande een zaak aan toe een man na vijf maanden verblijf in de bruidssuite van het hotel geen cent van de rekening betaalde. De kamer kostte 150 euro per nacht, inclusief ontbijt. De man vertelde dat hij zijn huis had verkocht en in afwachting was op nieuw onderdak.

Caelers is redelijk tevreden over de uitspraak van de rechter, al vertrouwt hij er nog niet direct op dat het geld snel op de rekening wordt gestort. ‘Vertrouwen is een groot woord. Maar in elk geval hebben we nu een duidelijke rechtelijke uitspraak. En wie weet wint hij nog eens de Staatsloterij’, aldus Caelers in het Eindhovens Dagblad.

Reageer op dit artikel