nieuws

Recordpoging wijnproeven in GT de Jagershorst

Hotel

Golden Tulip de Jagershorst in Leende is de Nederlandse locatie waar een wijnproeverij wordt gehouden in het kader van de grootste wijnproeverij ter wereld. Op meer dan driehonderd locaties ter wereld wordt zondag 20 november gelijktijdig een wijnproeverij gehouden. Als de recordpoging slaagt, komt het in het Guiness Book of World Records.

Recordpoging wijnproeven in GT de Jagershorst

Meer dan 25.000 proevers uit de hele wereld steken zondag 20 november om 12.00 uur hun neus in een glas wijn. Dat gebeurt in onder andere Tokio, Straatsburg en Gent, maar dus ook in Leende, in hotel Golden Tulip de Jagershorst.

In Golden Tulip de Jagershorst worden drie wijnen geproefd. Daarbij zit een Italiaanse Primitivo, die in alle andere driehonderd steden gelijktijdig wordt geproefd. De organisatie van de wijnproeverij is in handen van Intervinum. Wanneer de superproeverij slaagt, dan krijgt het een melding in het Guiness Book of World Records.

Reageer op dit artikel