nieuws

Reiswereld in actie tegen vliegbelasting

Hotel

De reis- en luchtvaartwereld begint maandag een actie tegen het plan van minister Wouter Bos van Financiën om volgend jaar een extra vliegbelasting per ticket in te voeren. Door de vliegbelasting stijgen de prijzen met circa 25 euro.

Reiswereld in actie tegen vliegbelasting

Een woordvoerster van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) heeft zondag een bericht hierover in De Telegraaf bevestigd.

Op grond van eigen berekeningen denkt de ANVR dat de prijs van een ticket met ongeveer 25 euro omhoog gaat. Via stickers, radiospotjes en krantenadvertenties wordt acties gevoerd tegen de plannen. Ook staan er acties gepland op Prinsjesdag in Den Haag. De actie duurt tot de behandeling van de ‘vliegtaks’ in de Tweede Kamer.

De ANVR vreest dat 12.000 banen verloren gaan als de plannen doorgaan. Wanneer er als gevolg van vliegbelasting meer mensen het vliegtuig laten staan, kan dit grote nadelige gevolgen hebben voor hotels en andere horecagelegenheden.

Meer berichten over toerisme

Reageer op dit artikel