nieuws

Renaissance houdt diner voor daklozen

Hotel

In de Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam Hotel vond maandagavond het jaarlijks Leger des Heils Kerstdiner plaats. Ruim 450 dak- en thuislozen, alleenstaanden en ouderen schoven aan de sfeervolle opgedekte tafels in de 17de eeuwse Koepelzaal.

Renaissance houdt diner voor daklozen

Onder de aanwezigen waren ook burgemeester Job Cohen van Amsterdam en andere prominente gasten vanuit de Amsterdamse samenleving en de politiek. Het is dit jaar de 27ste keer dat het Renaissance Amsterdam Hotel en het Amsterdam Marriott Hotel in samenwerking met de Rotary Club het diner verzorgt en waar het hotelpersoneel en de rotarians geheel belangeloos aan meewerken.

Biefstuk met truffelaardappelchips

Op het menu van het jaarlijks terugkerende evenement van het Leger des Heils stond onder meer aardappelsoep met ‘Zaanse’ mosterd en gerookte kip, biefstuk met hutspot van aardappel, wortel, ui met een kruidensaus en truffelaardappelchips en een grande dessert.

Met liefde

Chef-kok Michel Westerman, die de scepter zwaait in de keuken van het Renaissance Amsterdam Hotel, is tevreden over het verloop van deze bijzondere avond: ‘Met heel veel liefde hebben we wederom het laatste evenement van het jaar met succes met elkaar afgesloten. Het was een top avond.’

Emotionele avond

Coördinator Opvang van het Leger des Heils en rotarian Henny Tinga vond daarnaast ook leden van de club bereid om het diner in te zetten. Tinga: ‘De rotarians, het hotelpersoneel, de heilsoldaten en niet te vergeten de gasten hebben een emotionele avond beleefd. We hebben met zijn allen weer enorm genoten.’

Reageer op dit artikel