nieuws

Rene Wildeman schaamt zich voor falende overheid

Hotel

Rene Wildeman van Hotel De Roode Leeuw aan het Damrak in Amsterdam is witheet over vuilnis op straat als gevolg van de stakingen van reinigingsmedewerkers. ‘Ik schaam me dood voor Amsterdam. De overheid faalt’.

Rene Wildeman schaamt zich voor falende overheid

Wildeman spreekt van een schande voor de stad nu de straten bezaaid liggen met afval. ‘Toeristen vragen wat er aan de hand is. Dit doet het imago van de stad geen goed. Ik schaam me voor de stad. Het is een schande’, aldus Wildeman voor de radio van RTV Noord-Holland.

De bekende Amsterdamse hoteliers en tevens voorzitter van de ondernemersvereniging Damrak stelt de overheid verantwoordelijk voor de treurige aanblik in de stad. ‘De overheid faalt, maar het vertrouwen in de overheid was ik toch al enigszins verloren. Je doet er alles aan om het beste te doen voor de stad en in een paar dagen is al het werk teniet gedaan’.

Wildeman wil met collega-ondernemers zelf de bezig te hand nemen om de straat schoon te vegen. Woensdagochtend om negen uur starten de ondernemers op de Dam en vegen het Damrak richting het Centraal Station schoon.

‘Maar we weten niet waar we met het vuil naartoe moeten. Verder moeten we misschien maar proberen via uitzendbureaus mensen in huren om de straten schoon te houden. Want de staking gaat nog wel even duren, heb ik begrepen’, aldus Wildeman.

Reageer op dit artikel