nieuws

Restinn nieuwe slaapvorm op platteland

Hotel

De Restinn maakt zijn opwachting op de Nederlandse logiesmarkt. De comfortabele hotelhuisjes vormen na de mini-camping, de bed & breakfast en de trekkershut een nieuw onderkomen voor bezoekers die een luxe slaapplaats zoeken in een landelijke omgeving.

Restinn nieuwe slaapvorm op platteland

De eerste Restinns staan in Noord-Holland. Bedenker Herman Schepers wil per augustus op drie locaties starten met de comfortabele hotelhuisjes. Hij denkt verder aan een snelle groei van de nieuwe slaapmogelijkheid.

‘Neem het Pieterpad. Als je daar overnachtingsmogelijkheden zoekt, heb je de ene keer een prima adres, maar de volgende keer slaap je in het bed van oma’, aldus Schepers in het Algemeen Dagblad over mogelijke uitbreidingsplannen van Restinn.

Een Restinn is een tweepersoonshuisje voorzien van boxspringbedden, badkamer, eethoek, een koelkast, verwarming en een Senseo-apparaat. De huisjes zijn onder meer te vinden in het Noord-Hollandse Aartswoud.

Gasten van de Restinn bij Jeannette Nieuweboer in Aartswoud, waar vijf Restinns staan, krijgen voor 47,50 euro per persoon per nacht een overnachting met diner. Het diner wordt door een lokale cateraar verzorgd. Het ontbijt verzorgt de gast zelf.

Veel gemeentes zijn nog wat sceptisch over de nieuwe hotelhuisjes. Schepers spreekt van koudwatervrees. Veel gemeentes twijfelen nog over het geven van een vergunning voor de vestiging van een of meerdere Restinns.

Reageer op dit artikel