nieuws

Rhederoord: nieuwe stap duurzaam ondernemen

Hotel

Gft-afval laten verwerken door varkens, waterbesparing en implementatie van het Green Key Keurmerk. Er is veel te behalen op het gebied van duurzaamheid, meent de directie van Rhederoord.

Rhederoord: nieuwe stap duurzaam ondernemen

Het landgoed begon zeven jaar geleden al met een duurzame formule: alleen nog maar biologische streekgastronomie voor gasten en medewerkers. Ze legden een eigen moestuin aan en gebruikten biologische wijnen en vruchtensappen.

Na zeven jaar werd het tijd voor een uitbreiding. Alle afdelingen mochten ideeën aandragen om het landhuis duurzamer te maken. De keuken kwam met Gft-afval laten verwerken door varkens, het parkbeheer wil het park nog meer terugbrengen naar het oorspronkelijke ontwerp en de bediening wil geen mono-verpakkingen meer gebruiken.

De plannen worden in de komende maanden uitgewerkt.

Reageer op dit artikel