nieuws

Rijksoverheid moet ingrijpen bij toeristenbelasting

Hotel

De Rijksoverheid moet ingrijpen in de ongebreidelde stijgingen van toeristenbelasting. Dat vindt Gastvrij Nederland, een orgaan waar diverse organisaties bij aangesloten zijn, waaronder Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Rijksoverheid moet ingrijpen bij toeristenbelasting

Ongebreidelde stijgingen en het vasthouden aan zeer hoge tariven door gemeenten jaagt de toerist op termijn de grens over, stelt Gastvrij Nederland. Daarom moet volgens Gastvrij Nederland de Rijksoverheid ingrijpen.

Er moet volgens de organisatie een rem komen op de stijgingen, hoge tarieven dienen te worden bijgesteld en ondernemers uit de gastvrijheidsector moeten een rol krijgen bij de besteding van de opbrengst van deze belasting.

Gastvrij Nederland vindt dat juist in tijden van crisis de Nederlandse economie elke euro goed kan gebruiken. Als de gemeenten de verantwoordelijkheid niet nemen, moet de Rijksoverheid dit doen, laat secretaris Hans Haerkens van Gastvrij Nederland weten.

Toeristenbelasting wordt in rekening gebracht bij personen die in een andere gemeente verblijven dan de gemeente waarin ze staan ingeschreven in het bevolkingsregister. Het wordt geheven over overnachtingen of verblijf in alle type logiesverstrekkende bedrijven zoals hotels, pensions, jachthavens en campings.

Gastvrij Nederland is gelieerd aan VNO-NCW en MKB Nederland. Aangesloten zijn onder andere KHN, Club van Elf, HISWA-Vereniging, ANWB, NBTC, RECRON, Vereniging van Evenementenmakers en VVV Nederland.

Reageer op dit artikel