nieuws

Ritz Hotel centraal in oplichtingzaak

Hotel

Het wereldberoemde Londense Ritz Hotel is voor een schijntje aangeboden aan de Nederlandse zakenman Marcel Boekhoorn. Al snel bleek dat het om een oplichtingzaak te gaan.

Ritz Hotel centraal in oplichtingzaak

Een werkloze Britse vrachtwagenchauffeur zat achter de oplichtingspraktijken. De chauffeur deed zich voor als vastgoedadviseur en informeerde een zakenman over het hotel. Die bood het hotel vervolgens aan bij Boekhoorn.

‘We zijn via de zakenman rondgeleid. We hebben alle suites gezien. Afgaande op de informatie die ons werd verstrekt, leek de prijs niet onredelijk. Het is een schitterend, ouderwets hotel, maar het draait niet goed’, aldus Philip van Wijngaarden op Zibb.nl.

Van Wijngaarden vervolgt: ‘Het mag een kapitaal pand zijn, uiteindelijk is het de vraag hoeveel maal de winst je betaalt’.

In werkelijkheid wisten de eigenaren van het hotel niets van de verkoopplannen. Het geld wat Boekhoorn voorschoot om inzicht te krijgen in de boeken, belandde bij de Britse vrachtwagenchauffeur. Die liet vervolgens niets meer van zich horen. Boekhoorn probeert via de rechter zijn geld terug te krijgen.

Reageer op dit artikel