nieuws

Ritz Hotel Parijs dicht voor ‘ongekende renovatie

Hotel

Ritz in Parijs gaat komende zomer ruim twee jaar dicht voor een ‘ongekende renovatie’. De verbouwing komt voort uit het feit dat het beroemde vijfsterrenhotel er niet in is geslaagd het predikaat ‘paleis’ te bemachtigen als aanduiding voor een luxe topbestemming.

Ritz Hotel Parijs dicht voor ‘ongekende renovatie

Dat meldt Beursduivel.be op basis van een persbericht van AFN. De renovatie start in de zomer van 2012 en gaat 27 maanden duren. Tijdens de verbouwing sluiten ook tweesterrenrestaurant L’Espadon en de Ritz-Escoffier kookschool.

In die periode blijven slechts dertig van de vijfhonderd personeelsleden in dienst van het hotel. De bedoeling is dat de andere medewerkers na de verbouwing weer in dienst treden.

Ritz heeft sinds 1979 geen opknapbeurt meer gehad. Volgens de door het hotel zelf aangekondigde renovatie behouden de hotelfaciliteiten, waaronder 160 kamers en suites, hun traditionele stijl, maar worden ze tegelijkertijd voorzien van de laatste technologische vernieuwingen.

Het hotel werd in 1898 begonnen door Cesar Ritz en Augustu Escoffier en is tegenwoordig een luxe vijfsterrenhotel en eigendom van de Egyptische miljardair Mohamed Al Fayed.

Vele beroemdheden, waaronder Charlie Chaplin, Coco Chanel en Ernest Hemingway, sliepen er. Prinses Diana en Dodi Al Fayed, zoon van de huidige eigenaar, dineerden er op de avond van hun fatale crash in 1997.

Reageer op dit artikel