nieuws

Rode Kruis wil af van zorghotels

Hotel

Het Rode Kruis wil af van de zorghotels De Valkenberg in Rheden en IJsselvliedt in Wezep. Beide hotels zijn al jaren verliesgevend. De hulpverleningsorganisatie moet bezuinigen vanwege een gat in de begroting.

Rode Kruis wil af van zorghotels

Dat melden de regionale dagbladen De Gelderlander en De Stentor. Uit onderzoek naar mogelijke bezuinigingen kwam naar voren dat de zorghotels nu te veel geld kosten. Het Rode Kruis komt al jaren ‘een groot bedrag’ tekort.

Over het lot van De Valkenberg beslist de ledenraad op 10 december. Het zorghotel in Rheden is sinds 1964 open en werd in 1996 getroffen door een brand. Na een daardoor noodzakelijke verbouwing is er plek voor 51 gasten.

Het Rode Kruis huurt IJsselvliedtop dit moment voor een symbolisch bedrag . De onderhoudskosten van het grote complex zijn echter hoog en drukken zwaar op de begroting.

Het Rode Kruis wil de hotels afstoten en de vakanties vervolgens inkopen. Bij de beide zorghotels werken 48 beroepskrachten.

Reageer op dit artikel