nieuws

Rolstoel komt Roosendaalse horeca niet in

Hotel

Zonder uitzondering zijn de Roosendaalse cafés, restaurants en hotels ontoegankelijk voor rolstoelgangers, meent het lokale gehandicaptenplatform. Als ze al bereikbaar zijn per rolstoel, is het toilet niet roelstoelvriendelijk.

Rolstoel komt Roosendaalse horeca niet in

Op de lijst bedrijven die een Roosendaals Toegankelijkheidssymbool (RTS) hebben ontvangen van het Roosendaals gehandicaptenplatform Rogep, prijkt geen enkel horecabedrijf.

Wel staan er slijterijen op, dus wie in een rolstoel zit en lekker een biertje wil drinken, kan dat beter thuis doen, schrijft BN/De Stem.

Toiletten

‘Grootste manco in de horeca is het ontbreken van aangepaste toiletten’, zegt Sjef Knappers, secretaris van Rogep. Slechts één café in heel Roosendaal heeft wel zo’n toilet, maar daar is de bereikbaarheid ‘niet optimaal’, dus kreeg de zaak geen certificaat.

Ook de toegankelijkheid van de terrassen laat te wensen over, vindt Knappers. Zeker op mooie dagen in de koude seizoenen. ‘in het najaar en op een mooie winterdag, als er terrasverwarming brandt, kun je als rolstoeler geen plekje bemachtigen, omdat het verwarmde gedeelte meestal verhoogd gesitueerd is.’

Symbool

Het RTS is een lokale variant van het Internationaal Toegankelijkheidssymbool. Het Rogep vindt het onzinnig dat het aanvragen van het ITS vijfhonderd euro kost en voerde het RTS in. In totaal 77 bedrijven en instellingen in de gemeente Roosendaal hebben het RTS ontvangen, waaronder dus geen horeca.

Reageer op dit artikel