nieuws

Romantik Hotels naar 350 bedrijven in vijf jaar

Hotel

Het samenwerkingsverband Romantik Hotels moet de grootste club van zelfstandige hotelbedrijven in Europa worden. In Nederland is op korte termijn ruimte voor tenminste nog drie of vier Romantik Hotels, zegt de Romantik-voorzitter Roland Zadra tegenover Misset Horeca.

Romantik Hotels naar 350 bedrijven in vijf jaar

Zadra (eigenaar van een Romantik hotel in Duitsland) kondigde het nieuws over de expansieplannen voor zijn organisatie afgelopen weekend aan in de Italiaanse havenstad Napels. In het statige Excelsior hotel, tegen de achtergrond van de Vesuvius, was de jaarvergadering van het samenwerkingsverband. Van de zeven Nederlandse Romantik-hotels waren Auberge De Campveerse Toren in Veere van ondernemer Hendrina van Cranenburgh en Hostellerie De Hamert in Wellerlooi (Roger en Monique Smits) in Napels vertegenwoordigd.

200 bedrijven

Romantik Hotels is niet heel erg bekend in ons land. Het samenwerkingsverband telt 200 aangesloten hotels in het vier- en vijfsterrensegment. De helft bevindt zich in Duitsland, en ook Italië en Zwitserland zijn met respectievelijk 23 en 24 hotels. De aangesloten bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van 522 miljoen euro. De hotels onderscheiden zich onder meer door een sterke hang naar authenticiteit en een hoog culinair niveau. 17 bedrijven zijn bekroond met een Michelinster.

Gezocht: Nieuwe Romantiker

Romantik Hotels wil de komende jaren fors groeien. Voorzitter Roland Zadra: ,,Binnen vijf jaar 150 nieuwe leden erbij, dat moet lukken.’’ De focus ligt vooral buiten Duitsland: Er wordt zwaar ingezet op Spanje, nu nog een blinde vlek voor Romantik. In Italië is ruimte voor zeker nog 50 bedrijven. Voor de Benelux (nu 14 hotels), en in in het bijzonder Nederland is een zware rol toebedeeld in de groeiplannen. Het zuiden, en dan met name Limburg en Zeeland is redelijk afgedekt, in de noordelijke provincies wordt hard gezocht naar nieuwe ‘Romantiker’.

Reageer op dit artikel