nieuws

Ron Bar-El vertrekt bij Mövenpick

Hotel

Ron Bar-El, voormalige general manager van Mövenpick Amsterdam, verlaat de internationale hotelketen. Bar-El gaat aan de slag voor een buitenlands vastgoedfonds. Wel blijft hij in beeld voor het nieuwe luxe Mövenpick hotel in Tel Aviv in Israël.

Ron Bar-El vertrekt bij Mövenpick

Bar-El werd afgelopen zomer door Mövenpick tegen eigen wil vervangen door Albert Rouwendal. Hij zou tot het eind van dit jaar in dienst blijven om dan te evalueren over zijn toekomst bij het Zwitserse hotelbedrijf. Die toekomst ligt dus buiten Mövenpick.

Bar-El laat weten per 12 november te beginnen voor een nieuwe werkgever, waarvan hij de naam nog prijs wil geven. ‘Het gaat om een buitenlands vastgoedbedrijf met een notering aan de Duitse beurs. De bedoeling is om hotels aan te trekken en daarna te rebranden onder de nieuwe keten’, klinkt het enigszins geheimzinnig.

Tel Aviv

Het avontuur bij Mövenpick is overigens nog niet helemaal voorbij. Bar-El laat weten in beeld te blijven voor het nieuwe luxe Mövenpick hotel in Tel Aviv. Dit hotel moet over twee jaar haar deuren openen en Bar-El blijft openstaan voor een toppositie in Israël, zijn tweede vaderland. Bar-El sloeg enkele buitenlandse aanbiedingen af.

Ron Bar-El was afgelopen zomer nadrukkelijk in het nieuws. Nog voordat hij officieel op de hoogte was over een noodgedwongen vertrek, werd zijn opvolger al genoemd. Wat volgde was een hobbelige communicatie van het hoofdkantoor van Mövenpick over de voortgang rondom de aanstelling van Rouwendal en het vertrek van Bar-El. Inmiddels is Stefan Flury, die vanuit Zwitserland de communicatie over deze zaak verzorgde, enkele weken geleden uit zijn functie ontheven.

Zie ook

Reageer op dit artikel