nieuws

Ron Blaauw in wedstrijdjury Mercure

Hotel

Tweesterrenchef Ron Blaauw is een van de juryleden van de Mercure Cultuurprijs. Hij mag samen met zes andere toppers gaan beoordelen welk ingezonden tafelontwerp als beste mag worden gekroond. Accor topvrouw Caro van Eekelen is juryvoorzitter.

Ron Blaauw in wedstrijdjury Mercure

Deze hotelwedstrijd wordt dit jaar voor het eerst gehouden, maar moet een jaarlijks terugkerend fenomeen worden. De wedstrijd heeft als opdracht: ontwerp een tafelconcept passend in een hotelomgeving. Van servies tot tafellinnen, van kandelaars tot bestek.

Groninger Museum

De juryleden zijn afkomstig uit verschillende disciplines. Naast Ron Blaauw en Caro van Eekelen bestaat de jury uit:

– Renny Ramakers, design criticus en medeoprichter en directeur Droog;

– Ranti Tjan, directeur Europees Keramisch Werk Centrum ’s-Hertogenbosch;

– Kees van Twist, directeur Groninger Museum;

– Gerrit Uittenbogaard, verbonden aan de Academie Beeldende Kunsten in Den Haag, oprichter jeanslabel Gluejeans en

– Hebe Verstappen, creatief leider Audax Textielmuseum Tilburg.

Winnaar in productie

Uit alle inzendingen worden drie ontwerpen door de jury genomineerd. Deze schetsen worden op kosten van Mercure hotels uitgewerkt tot een prototype. De intentie is om het winnende concept in zijn geheel of gedeeltelijk in productie en in gebruik te nemen in alle Nederlandse Mercure hotels.

Op dinsdagavond 29 november vindt het Mercure Cultuurprijs gala plaats. Hier staan de drie genomineerde prototypes tentoongesteld en maakt de juryvoorzitter de winnaar van de Mercure Cultuurprijs 2011 bekend.

Inschrijven voor de wedstrijd kan nog tot 1 september 2011 via www.mercurecultuurprijs.nl.

Reageer op dit artikel