nieuws

Ron Schouwenburg wordt gm op Curaçao

Hotel

Ron Schouwenburg wordt de nieuwe general manager van Blue Bay Resort op Curaçao. Schouwenburg komt over van de Amsterdam Village Company van Paul Hermanides en was de laatste twee jaar verantwoordelijk voor restaurant Neva in de Hermitage in Amsterdam.

Ron Schouwenburg wordt gm op Curaçao

Schouwenburg spreekt van een bliksemtransfer. ‘Kort geleden ben ik benaderd. Vorige week was ik op Curaçao voor de overdracht. 15 April stop ik bij de Amsterdam Village Company en 18 april start ik bij Blue Bay Resort. Zo snel kan het gaan’.

Schouwenburg, die eerder in het buitenland actief was in onder andere Accra en Stockholm, gaat zich bezighouden met de totale operatie van het luxe appartementenresort.

‘Er is een restaurant, drie bars en roomservice. Daar willen we meer mee doen. Blue Bay Resort bestaat twee jaar en telt 125 appartementen. De eigenaren van de appartementen maken er een paar weken per jaar gebruik van. De overige weken verzorgen wij voor de verhuur’, aldus Schouwenburg.

Bij Blue Bay Resort volgt Schouwenburg de Nederlander Claire Groeneveld op. Groeneveld blijft op het eiland wonen en gaat een bedrijf voor haarzelf beginnen.

Blue Bay Resort is eigendom van West Lodge van Christiaan Westers. De doelgroep van het resort bestaat voor 70 procent uit mensen uit Nederland en Duitsland. De overige 30 procent van de gasten komen uit de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Blue Bay Resort onderscheidt zich volgens Schouwenburg omdat het geen jeugdhotel is maar meer geschikt is voor de doelgroep 35+.


Misset Horeca Live 07 07 09 Neva

Reageer op dit artikel