nieuws

Rooi Pannen wil opleiding in ‘vijfsterren’ klooster

Hotel

De Rooi Pannen wil de opleiding voor horeca en toerisme/recreatie vestigingen in een voormalig klooster in Bavel. Eigenaar Jan Dane had in eerste instantie serieuze plannen voor de vestiging van een luxe vijfsterrenhotel in dit klooster, maar hij kreeg hiervoor de financiering niet rond.

Rooi Pannen wil opleiding in ‘vijfsterren’ klooster

Jan Dane noemt het plan van De Rooi Pannen inspirerend en wacht het besluit van de horecaopleider af. Gaat het door dan krijgt het klooster alsnog een hotelfunctie met restaurant.

Nu nog zitten toerisme/recreatie en de horecaopleidingen op twee locaties. Deze worden gebundeld, maar op welke plek is nog onduidelijk. Ook een van de huidige locaties, de voormalige kweekschool aan het Dr. Jan Ingenhouszplein, zit nog in de race.

Kiest De Rooi Pannen voor het ‘vijfsterren’ klooster dan zal een deel gesloopt moeten worden. Ook bij behoud van het bestaande opleidingspand is een ingrijpende verbouwing nodig. De school heeft hiervoor 25 miljoen euro beschikbaar.

Reageer op dit artikel