nieuws

Roompot bouwt twee nieuwe parken

Hotel

Roompot bouwt twee nieuwe vakantieparken. Deze komen in het Zeeuwse Cadzand en in het Limburgse Arcen. Daarnaast denkt Roompot ook aan nieuwe parken op Texel, in Overijssel en in opnieuw Zeeland.

Roompot bouwt twee nieuwe parken

Algemeen directeur Henk van Koeverige van Roompot geeft in Het Financieele Dagblad een toelichting op de expansieplannen.

In Cadzand bouwt Roompot een park met 450 vakantiewoningen. Eind 2013 moet het park in gebruik worden genomen. Het gaat om een investering van ruim 150 miljoen euro.

Daarnaast komt er een vakantiepark in Arcen. Het gaat om een kleinschaliger park waar nog altijd een investering van 60 miljoen euro mee gemoeid is.

Met de aanwinsten in Cadzand en Arcen komt het totaalaantal parken uit op 35. Verder wil Roompot nog bouwen op Texel, in Overijssel en nogmaals in Zeeland. Volgens Van Koeverige is schaalvergroting nodig om investeringen terug te verdienen.

‘We willen de omzet de komende vijf jaar optrekken naar ongeveer 430 miljoen euro’, aldus Van Koeveringe. Dat gebeurt door overnames, door zelf te bouwen en door als touroperator meer buitenlandse vakanties aan te gaan bieden.

Reageer op dit artikel