nieuws

Roompot neemt Hof van Saksen over

Hotel

Roompot Vakantieparken neemt vermoedelijk de exploitatie van het luxe resort Hof van Saksen over. Eris een bod gedaan op het in financiële nood verkerende Hof van Saksen. Het park heeft naast de 663 vakantiehuizen ook diverse horeca, waaronder het voormalige Michelinrestaurant Cour du Nord.

Roompot neemt Hof van Saksen over

Vrijdag werd al bekend dat de general manager van Hof van Saksen, Joost Ligthart, vertrekt. Hij gaat naar Full House Hospitality Management waar hij de leiding krijgt over zes Golden Tulip Hotels.

Wat de overname betekent voor het toprestaurant Cour du Nord en of het vertrek van Ligthart met de overname te maken heeft, is niet bekend. Op het park was niemand bereikbaar voor commentaar.

Financiële nood

Hof van Saksen verkeerd al langer in financiële nood en eigenaar vastgoedonderneming Phanos wil af van de beleggingen in vakantieparken. Hof van Saksen is hun kroonjuweel. Roompot neemt – als het bod definitief wordt geaccepteerd – de exploitatie van het park over, zegt Roompot-directeur Henk van Koeveringe tegen RTV Drenthe.

Daardoor zal de jaaromzet van Roompot met 30 miljoen stijgen tot 280 miljoen euro. Ook zullen er tien tot twaalf banen bijkomen op het hoofdkantoor van Roompot .Het bedrijf doet geen mededeling over de hoogte van de overnamesom.

De vakbonden zijn nog niet geïnformeerd over bijvoorbeeld de gevolgen voor de 170 arbeidsplaatsen in Drenthe, zo schrijft RTV Drenthe.

Reageer op dit artikel