nieuws

Roompot overgenomen door private-equityhuis Gilde

Hotel

De Nederlandse exploitant van de vakantieparken van Roompot, AAC, is overgenomen door private-equityhuis Gilde Buy Out Partners. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt, maar geschat wordt dat het gaat om een prijs ergens tussen de 260 en 320 miljoen euro.

Roompot overgenomen door private-equityhuis Gilde

Het idee achter de overname is dat Gilde steun geeft aan Roompot om verder te groeien. Zo wil Roompot-directeur Henk van Koeveringe de omzet in vijf jaar tijd meer dan verdubbelen van 233 miljoen euro nu naar 500 miljoen euro in 2016.

Van Koeveringe laat in Het Financieele Dagblad weten te hebben gekozen voor Gilde vanwege de Nederlandse nationaliteit. ‘Qua cultuur, denkwijze en visie kwamen we overeen’, aldus Van Koeveringe in de zakenkrant.

AAC kocht Roompot bijna zes jaar geleden. Onder AAC groeide het aantal parken van Roompot naar 31 in Nederland en zes in Duitsland. Van Koeveringe wil Roompot verder uitbreiden en denkt onder andere aan parken in Frankrijk, Italië en Kroatië.

Reageer op dit artikel