nieuws

Rotterdam Airport dicht voor renovatie

Hotel

De start- en landingsbaan van Rotterdam Airport ondergaat vanaf donderdag een grondige renovatie. Het vliegveld is daarom een lang weekeinde gesloten. Passagiers vertrekken vanaf Schiphol, zo deelde een woordvoerster van de luchthaven mee.

Rotterdam Airport dicht voor renovatie

De renovatie is nodig om de veiligheid van het vliegverkeer de komende jaren te kunnen garanderen. Rotterdam Airport neemt maatregelen om de stroefheid van de baan te verbeteren en te zorgen voor een snellere afvoer van regenwater. Ook de verlichting van de baan wordt gemoderniseerd. De luchthaven trekt 10 miljoen euro uit voor de opknapbeurt.

De werkzaamheden vinden plaats van donderdag 22 mei 23.59 uur tot maandag 26 mei 6.00 uur. Vertrekkende passagiers zullen met bussen naar Schiphol worden gebracht. Hetzelfde geldt voor passagiers van binnenkomende vluchten. Zij zijn al op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

Reageer op dit artikel