nieuws

Ruim 800 boekingen Oranjecampings

Hotel

Ruim achthonderd voetballiefhebbers gaan naar de Oranjecampings in Zuid-Afrika. In 175 voertuigen rijden ze de voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal af. Dat lieten de organisatoren vrijdag weten.

Ruim 800 boekingen Oranjecampings

De campings zijn onder meer in Pretoria, Durban en Paarl. De deelnemers gaan niet alleen naar de wedstrijden. Er staan excursies op het programma en er wordt gevoetbald tegen de lokale bevolking. Dit gebeurt in samenwerking met de organisatie De 3e Helft.

Op 16 juni rijden alle gasten van de Oranjecamping gezamenlijk van Pretoria naar Durban, een rit van ruim zeshonderd kilometer. Zaterdag 19 juni speelt het Nederlands elftal in Durban tegen Japan.

Ongeveer 1200 voetbalfans hebben zich inmiddels via de website oranje-boekje2010.nl gemeld voor een sms-service over de veiligheidssituatie in Zuid-Afrika. Begin deze week stond de teller nog op zeshonderd. ‘Ongeveer 20 procent van de Nederlandse voetbalfans kunnen nu berichtjes ontvangen als dat nodig is’, zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reageer op dit artikel