nieuws

Sandton heeft grootse plannen

Hotel

Hotelketen Sandton heeft net sterrestaurant De Nederlanden in Vreeland overgenomen, en nu al smaakt het naar meer. ‘We willen hier graag twee sterren, en ik sluit niet uit dat we meer zaken met een Michelin-ster binnenhalen. Al is het geen harde doelstelling.

Sandton heeft grootse plannen

Binnen drie tot vijf jaar wil Sandton uit 25 hotels bestaan, aldus Sandton-topman Rogier Braakman. Komend jaar moeten er in ieder geval nog vier hotels open, waaronder twee nieuwe Pillows.

De Nederlanden is de twaalfde vestiging van het jonge, Nederlandse hotelmerk, en het eerste bedrijf waar gastronomie boven overnachten gaat. Het bedrijf heeft één ster, en slechts negen kamers. ‘We noemen dit wel ons restaurant met kamers’, aldus Braakman.

‘We hebben al een aantal restaurants waar op sterrenniveau gekookt wordt, maar dat we nu een zaak toevoegen met een Michelin-ster is denk ik goed voor ons imago’, zegt hij over De Nederlanden, dat Sandton samen met chef-kok Wilco Berends en diens vrouw Caroline overnam van de vorige eigenaresse Carole Hulsebos.

Dat het een bescheiden hotel is, past volgens Braakman niet geheel in de visie van Sandton, en hij denkt er dan ook over om de capaciteit uit te breiden met zo’n 25 kamers. Ook het restaurant mag van hem groter. De uitbreiding zou moeten komen waar nu het parkeerterrein is, direct naast het restaurant. Daaronder moet dan een parkeergarage komen.

Ook Sandton als geheel moet groeien. Komend jaar gaan in ieder geval de hotels in Antwerpen, Amstelveen en het Duitse Düren open. Het Amstelveense hotel is ook een Pillows, een merk dat volgens Braakman uit gaat groeien naar een merk binnen een merk. ‘We gaan waarschijnlijk nog meer Pillows openen.’

Er wordt hard gewerkt aan een project in het westen van het land, en aan één aan de rand van Maastricht, details kon Braakman nog niet geven. ‘Verder willen we nog graag naar het noorden, Groningen bijvoorbeeld. Alleen met de problematiek die zich op de huidige financiële markt zich voordoet, zullen sommige projecten wat vertraging oplopen.’

Bekijk hier de reportage van de presentatie van De Nederlanden door Sandton

Meer berichten over Sandton:

Reageer op dit artikel