nieuws

Sandton introduceert 100 % Fairtrade kamer

Hotel

Designhotel Sandton IJsselhotel in Deventer heeft de eerste 100 procent Fairtrade suite geopend. De opening van de kamer werd verricht door actrice Isa Hoes, in het bijzijn van Stichting Max Havelaar.

Sandton introduceert 100 % Fairtrade kamer

Hoes opende de suite door haar handtekening te plaatsen op een 100 procent kantoenen Fairtrade kussen in de hotelkamer.

Volgens algemeen directeur Rogier Braakman van Sandton Hotels maken steeds meer consumenten keuzes op basis van maatschappij en milieu. ‘Door een relatief kleine inspanning van onze kant kunnen veel gasten kennis maken met Max Havelaar en zo kan Sandton Hotels een bescheiden steentje aan een mooiere wereld bijdragen’.

De suite in het Sandton IJsselhotel is een rijk ingerichte sfeervolle kamer waar alle denkbare elementen van Fairtrade producten of materialen zijn. In de suite hangen werken van de Ethiopische fotograaf Michael Tsegaye, mogelijk gemaakt door Galerie SANAA. Dit is een nieuwe expositieruimte voor jonge en gevestigde kunstenaars uit Afrika en Nederland.

Reageer op dit artikel