nieuws

Savoy hotel Londen ontruimd na bommelding

Hotel

Wereldwijd was men extra alert op 11 september, of ‘9/11’, wat intussen 666 heeft vervangen als getal van het kwaad. Zo ook in het Londense Savoy hotel. Alle 400 gasten werden daar geëvacueerd na de vondst van een verdacht pakket.

Savoy hotel Londen ontruimd na bommelding

Het pakje werd rond tien uur ’s avonds door hotelpersoneel ontdekt in een servicelift en rook naar bleekmiddel. Het bevatte scheermesjes, schroeven en iets wat op een tijdsmechanisme leek. Voldoende om het hotel groot alarm te laten slaan.

De ruim 400, voornamelijk Amerikaanse gasten van het vijfsterren Savoy Hotel, eigendom van de Fairmont groep, stonden binnen no-time buiten. Tegelijkertijd had de politie een bomrobot ingezet om het pakket te onderzoeken.

Het bleek geen bom, en na twintig minuten konden alle gasten weer terug.

De politie weet niet wie er achter de nepbom zit en heeft nog geen arrestaties verricht.

Reageer op dit artikel