nieuws

Schiphol slaat vleugels uit naar Gothenburg

Hotel

Schiphol gaat de luchthaven van Gothenburg onder handen nemen met de realisatie van meer en betere horeca, winkels en andere voorzieningen. Schiphol boekte in de laatste vijf jaar ook al succes op de luchthaven van Stockholm.

Schiphol slaat vleugels uit naar Gothenburg

Een kopie van Schiphol wordt het niet. ‘HMS Host heeft op Schiphol veel horeca, maar wist hier in Zweden toch niet precies welk soort restaurants bij deze Zweedse luchthaven passen.’, zegt Anne-Marie Zuidweg in het Haarlems Dagblad.

De afgelopen jaren is Schiphol aan de slag gegaan op de luchthaven van Stockholm en breidde onder meer de horecavoorzieningen uit. Voorheen waren er 24, nu zijn dat er al veertig. De omzet is daarna sneller gegroeid dan het aantal passagiers, dus zijn de mensen meer gaan uitgeven.

Sommige zaken zijn direct van Schiphol overgenomen, zoals de ‘Grab and Fly’, waar nog snel een broodje en een flesje drinken te krijgen is voordat het vliegtuig vertrekt.

De Zweden hebben ook een concept dat op Schiphol nog niet bekend is: het warenhuis. Geen aparte winkeltjes, maar een uitstraling als van de Bijenkorf.

Reageer op dit artikel