nieuws

Schoenincident in Apollo Hotel Amsterdam

Hotel

De politie heeft zondagavond drie mensen aangehouden in het Apollo Hotel in Amsterdam. Dit omdat in het hotel een schoen werd gegooid naar een Israëlische legerwoordvoerder.

Schoenincident in Apollo Hotel Amsterdam

Dat meldde een politiewoordvoerster. In het hotel hield de Israëlische legerwoordvoerder Ron Edelheit zondagavond een lezing. De drie hebben tijdens de lezing schoenen naar het hoofd van Edelheit gegooid, zo meldde een woordvoerder van het Nederlands Palestina Komitee.

De drie, twee mannen en een vrouw van rond de twintig, zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Volgens de politie zijn ze aangehouden op verdenking van belediging. Volgens het Komitee is Edelheit door de geworpen schoenen geraakt. De drie verdachten hadden zich vooraf voor de lezing in het hotel aangemeld.

Buiten het hotel protesteerden circa vijftig mensen tegen het bezoek van Edelheit. Eerder op de dag werd de locatie van de lezing die Edelheit in Amsterdam kwam geven op het laatste moment veranderd. Volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) annuleerde het College Hotel de geplande lezing vanwege bedreigingen en hatelijke mails. De organisatie verplaatste de lezing daarom naar het Apollo Hotel.

Bij de politie is vooralsnog niets van bedreigingen aan het adres van het College Hotel bekend. De demonstratie buiten het Apollo Hotel is volgens de politiewoordvoerster verder rustig verlopen.

Reageer op dit artikel