nieuws

Schuddebeurs biedt gasten blaastest aan

Hotel

Hostellerie Schuddebeurs in het gelijknamige Schuddebeurs in Zeeland biedt gasten een alcoholtest aan. Gasten kunnen na het diner een blaastest doen om te zien of nog mogen rijden, een taxi moeten nemen of een hotelkamer moeten boeken. Ondanks de blaastest is de drankomzet bij Schuddebeurs gelijk gebleven.

Schuddebeurs biedt gasten blaastest aan

‘Alcohol en verkeer. Dat gaat niet samen. Dat weten we allemaal’, aldus eigenaar Bart de Bree van Hostellerie Schuddebeurs. ‘Daarom ben ik gestart met het aanbieden van een blaastest aan gasten’.

Schuddebeurs biedt sinds twee weken gasten de mogelijkheid om een blaastest te doen. ‘Het apparaat geeft exact aan hoeveel de hoeveelheid promillage aan. Het is gekalibreerd en goedgekeurd door justitie. We zien het als extra service voor de gasten’, aldus De Bree.

Schuddebeurs

Het alcoholapparaat kost De Bree voorlopig niets. ‘Ik doe mee met een pilot in horecabedrijven. Die proef duurt een half jaar. Ik overweeg nu al om straks zelf zo’n apparaat aan te schaffen, want de reacties van gasten zijn uiterst positief’.

Zo’n twintig gasten hebben inmiddels gebruik gemaakt van de blaastest. Per test brengt Schuddebeurs drie euro in rekening van de gast. ‘Het is een heel gebruikersvriendelijk apparaat. Een stuk gebruikersvriendelijker dan het apparaat van de politie. Bij ons hoef je maar drie tellen te blazen en je krijgt exact de score in beeld’.

Drankomzet

De Bree, die voor de pilot werd benaderd door Alcosafe, was aanvankelijk best huiverig. ‘Je denk toch dat je drankomzet wel eens minder kan worden. Maar uit de testen blijkt dat een aperitief, twee wijnen en een digestief bij een menu verdeeld over een paar uur prima gaat’.

Reageer op dit artikel