nieuws

Schuldeisers Hotel Elzenduin roeren zich

Hotel

Schuldeisers willen zo snel mogelijk geld zien uit het failliet verklaarde hotel Elzenduin van ondernemer en topkok Marco Westmaas. Misset Horeca heeft contact met meerdere gedupeerden. Het hotel in Ter Heijde, onder de rook van Den Haag, werkt aan een doorstart.

Schuldeisers Hotel Elzenduin roeren zich

‘Hij kookt vrolijk voort met onze spullen’, zegt Alexander Visser, directeur-eigenaar van keukenleverancier Delta Horeca. Delta plaatste voor ruim een ton aan apparatuur in de nieuwbouw van Elzenduin. Enkele tienduizenden euro’s zijn nog niet betaald. ‘Onze winst zit er nog in, we hebben er geen stuiver aan verdiend’.

‘Mooie verhalen’

Visser zegt ‘met beide benen in de mooie verhalen van Westmaas te zijn getrapt’. ‘Het was voor ons een prestigeproject, en we geloofden de man op z’n woord dat alles netjes op tijd zou worden betaald. Nu blijkt dat hij ons ronduit in de maling heeft genomen’.

Ook versleveranciers eisen hun centen op

Visser heeft informeel contact met andere schuldeisers. Zo zou Elzenduin voor tonnen in het rood staan bij een installatiebedrijf. Verder willen diverse versleveranciers geld zien. Een van hen tegenover Misset Horeca: ‘We krijgen nog een paar duizend euro’.

Tafel met uitzicht op keuken

Het bedrijf is voorlopig gewoon open, alsof er niets aan de hand is. Alexander Visser van Delta: ‘Ik was nieuwsgierig en heb gewoon eens gebeld. Ik kon een tafel krijgen met uitzicht op de keuken. Ik heb het maar niet gedaan……’’

Privé omstandigheden

Het faillissement van Elzenduin BV is 12 januari door de rechter uitgesproken nadat er 8 januari uitstel van betaling was aangevraagd. Misset Horeca had woensdagavond kort contact met ondernemer Marco Westmaas. Hij kan en wil vanwege droevige privé-omstandigheden geen uitgebreide toelichting geven. Hij laat weten dat aan een doorstart van Elzenduin wordt gewerkt. Na het weekend moet duidelijk worden of dat gaat lukken.

Curator geeft niet thuis

De curator die het faillissement en de mogelijke doorstart van Hotel Elzenduin onder zijn hoede heeft, is niet bereikbaar voor een toelichting.

Reageer op dit artikel