nieuws

Serieuze overnameplannen Bilderberg

Hotel

Bilderberg is op overnamepad. De hotelgroep aast juist in deze lastige tijd op overnames. Het hotelconcern heeft een lijst met zeker tien aankoopkandidaten.

Serieuze overnameplannen Bilderberg

Dat laat topman Dries van der Vossen weten in Het Financieele Dagblad. Van der Vossen wil niet zeggen hoeveel hotels Bilderberg op het oog heeft. Wel laat hij noteren dat er een lijstje is met tien zelfstandige hotels die hij zou willen kopen.

‘Door de huidige moeilijke marktomstandigheden gaan partijen nog eens nadenken over hun toekomststrategie en het eigendom. Daar haken wij op in. Juist in deze moeilijke tijden zijn er interessante mogelijkheden, omdat de prijzen van hotels onder druk staan’, aldus Van der Vossen in de zakenkrant.

Van der Vossen laat weten dat het goed gaat met Bilderberg. Afgelopen jaar was het beste jaar uit de geschiedenis van het hotelbedrijf. De winst van Bilderberg nam met bijna 20 procent toe tot 7,3 miljoen euro.

Bilderberg schrapte wel fors in de kosten. Zo verdwenen via natuurlijk verloop 180 banen. Bij Bilderberg werken nu 1.400 mensen. Daarnaast maakt het bedrijf bekend dat de schoonmaak van de hotels in de provincie weer in eigen beheer komt. Dit is goedkoper dan uitbesteden.

Reageer op dit artikel