nieuws

Seychellen beperken instroom toeristen

Hotel

De Seychellen willen het aantal toeristen dat de eilandengroep aandoet beperken tot 200.000 per jaar. Het plafond wordt van kracht in het jaar 2010, maakte vicepresident en minister van Toerisme, Joseph Belmont, bekend.

Seychellen beperken instroom toeristen

‘Seychellen willen meer toeristen trekken en tegelijkertijd garanderen dat de duurzaamheid van de industrie niet wordt gecompromitteerd’, aldus de bewindsman. Het is volgens hem de bedoeling een situatie te creëren die aantrekkelijk is voor zowel toeristen als inwoners van de Seychellen.

In 2006 deden ruim 140.000 buitenlanders de paradijselijke eilanden in de Indische Oceaan aan. Een jaar eerder waren dat er nog bijna 129.000. Er wonen in totaal 80.000 mensen op de 115 eilanden tellende archipel.

Reageer op dit artikel