nieuws

Sheraton en Four Points grotendeels rookvrij

Hotel

De Starwoodmerken Sheraton en Four Points by Sheraton, samen goed voor zo’n 530 hotels wereldwijd, gaan in ruim 300 hotels in de VS, Canada en de Caraïben een 100 procent rookvrij beleid invoeren.

Sheraton en Four Points grotendeels rookvrij

De hotels zullen niet meer over rokerskamers beschikken, en ook worden alle publieke ruimten, waaronder de restaurants, volledig rookvrij.

Sherton en Four Points volgen hiermee het voorbeeld van zustermerk Westin, dat de eerste keten was die eind 2006 volledig rookvrij werd in de VS, Canada en Caraïben.

Grondig

De feedback van Westingasten was zo goed, dat die keten intussen ook haar hotels in Australië, Fiji en Schotland rookvrij heef gemaakt.

Om het beleid in te voeren moeten meer dan 8000 kamers grondig worden gereinigd, waarbij alle oppervlakken, textiel en luchtkanalen schoongemaakt of behandeld worden.

Levenskwaliteit

‘Wij zijn betrokken bij de gezondheid en levenskwaliteit van onze gasten, en daar past het bieden van een schone en rookvrije omgeving bij’, zegt Hoyt Harper II, senior vice-president van Sheraton Hotels & Resorts en Four Points by Sheraton.

Op dit moment zijn al zo’n 70 van de bedoelde hotels volledig rookvrij, de rest moet dat voor het einde van dit jaar ook zijn.

De hotels bieden gasten die willen roken een plek buiten waar dat kan.

Reageer op dit artikel