nieuws

Skihotels Rusland in opmars

Hotel

Rusland wordt voor Europeanen een serieuze speler op de markt voor wintersportbestemmingen. Marktleider TUI kondigde woensdag aan dat het reizen gaat organiseren naar het skigebied Krasnaya Polyana in het Kaukasus-gebergte. Het gebied beschikt over een groot aantal fraaie hotels.

Skihotels Rusland in opmars

‘Het is een bestemming in opkomst en wordt ook wel het “Courchevel” van Rusland genoemd’, aldus TUI. ‘Krasnaya Polyana is sneeuwzeker, beschikt over goede accommodaties en is zeer geliefd onder de avontuurlijke skiërs. Het gebergte ligt op de grens tussen Europa en Azië en beschikt met de Elbroes (5642 meter) over de hoogste berg van Europa.’

De reis is nogal een onderneming. Vanuit Nederland vliegen de TUI-klanten met KLM in 3 uur naar Moskou. Na twee uur overstaptijd brengt een vlucht van 2,5 uur met Aeroflot de wintersporters naar de badplaats Sochi aan de Zwarte Zee. Hier vandaan is het nog ongeveer 40 kilometer naar de eindbestemming.

De skivakantie in Rusland is geen optie voor koopjesjagers. De vanafprijs voor een achtdaagse reis inclusief vliegtickets, hotel, transfers en skipas bedraagt 1099 euro. ‘Deze bestemming is er echt een voor avonturiers, de mensen die anders zouden kiezen voor een skivakantie in Canada of Nieuw-Zeeland’, zegt product manager Richard Hoogland van TUI.

Hoogland vervolgt: ‘Krasnaya Polyana is een skigebied in wording en wij willen daar vroeg bij zijn. President Poetin heeft er al een eigen residentie en het energieconcern Gazprom steekt er veel geld in’.

Volgens Hoogland beschikt het skigebied in de Kaukasus nu al over uitstekende voorzieningen. ‘Er is al een gloednieuwe cabinelift aangelegd en er zijn prima hotels. Het enorme Raddison-hotel is beter dan vergelijkbare hotels in Frankrijk en Oostenrijk.’

Reageer op dit artikel