nieuws

Skimmers duperen hotelgasten

Hotel

De politie in Amsterdam heeft vorige week twee vrouwen en een man aangehouden op verdenking van skimmen. Zij zouden de creditcardgegevens van gasten van een hotel in Amsterdam-Zuid hebben gekopieerd en daarmee voor tienduizenden euro’s hebben gewinkeld. Een van de vrouwen (18) werkte als receptioniste in dat hotel.

Skimmers duperen hotelgasten

Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De vermeende skimmers liepen tegen de lamp nadat een taxichauffeur de politie had gebeld. Hij had een man naar een hotel gebracht, maar de klant zou zijn mobiele telefoon hebben gestolen. Het ging overigens om een ander hotel dan waar de skimmers zouden hebben toegeslagen.

De politie ging een kijkje nemen en vond de telefoon in de kamer waarin de 24-jarige man verbleef. Daar bevond zich ook een 19-jarige vrouw, die meerdere bankpassen en creditcards bij zich bleek te hebben.

Reageer op dit artikel