nieuws

Skipartner Prins Friso bekende hotelman

Hotel

De bekende Oostenrijkse hotelman Florian Moosbrugger was de skipartner met wie Prins Friso zich vrijdag 17 februari buiten de piste waagde. Moosbrugger is niet alleen de eigenaar van Gasthof Post, het hotel in Lech waar de Koninklijke familie sinds jaar en dag haar wintersportvakantie doorbrengt, hij is ook topman van Relais & Chateaux.

Skipartner Prins Friso bekende hotelman

Vorig jaar werd Moosbrugger in Oostenrijk nog verkozen tot beste hotelier van het land. Bij Relais & Chateaux is hij verantwoordelijk voor de hotels in Noord- en Oost-Europa. Dit heeft RTL Nieuws gemeld.

De 42-jarige Florian Moosbrugger runt Gasthof Post samen met zijn echtgenoot Sandra. Het hotel is al sinds 1937 in de familie. Met Gasthof Post draait hij naar zeggen een omzet van zes miljoen euro per jaar.

Moosbrugger, verknocht aan jagen, skiën en wijnen, studeerde van 1990 tot 1994 aan de hotelschool in het Zwitserse Lausanne.

Vrijdag 17 februari waagden Moosbrugger en Prins Friso zich buiten de piste met een lawine-ongeval tot gevolg. Prins Friso raakte bedolven onder de sneeuw. Twintig minuten later werd hij bevrijd. De hotelman is ook lid van de bergreddingsdienst van Lech.

Bekijk hier een video van de huldiging van Moosbrugger tot Leader of the Year.

Reageer op dit artikel