nieuws

Sloop Hilton Rotterdam bepleit

Hotel

Architectuurliefhebbers in Rotterdam maken zich grote zorgen over de in hun ogen verwaarlozing van het Hilton Rotterdam. De toestand van het markante gebouw aan de Kruiskade in de havenstad is volgens hen zo schrijnend, dat gepleit wordt voor de slopershamer.

Sloop Hilton Rotterdam bepleit

Dat meldt De Telegraaf. Naast het Hilton Rotterdam maken de architectuurliefhebbers zich ook zorgen over de Pathé-bioscoop aan de Schouwburgplein en het NS-station Blaak.

Gemeentelijk monument

Critici zijn met name boos op de gebruikers van de gebouwen omdat ze zelfs af zien van ‘een likje verf’. Directeur Kees Christiaanse van architectenbureau KCAP noemt station Blaak zelfs de ‘prullebak van Rotterdam’.

Hilton Rotterdam kwam twee jaar geleden in het nieuws toen platen van het gebouw naar beneden vielen. Er zijn nog steeds geen nieuwe platen bevestigd. Het gebouw is door Rotterdam aangemerkt aan gemeentelijk monument.

Hilton Hotel Rotterdam werd in 1963 geopend. Het opvallende gebouw is van de bekende Rotterdamse architect Maaskant en heeft de status van ‘beschermd stadsgezicht’.

Zie ook:

Betonplaten kletteren van Hilton Rotterdam (mei, 2005)

Reageer op dit artikel