nieuws

Sluis eist te veel van hotels

Hotel

Hoteliers in Cadzand-Bad vinden dat de gemeente te veel eisen stelt aan uitbreiding en bouw van hotels in het toeristische Zeeuwse dorp. Zo wil de lokale overheid voorwaarde stellen aan de grootte van een nieuwbouwproject, op basis van een rendementsonderzoek.

Sluis eist te veel van hotels

Hotels in Cadzand-Bad moeten minimaal zeventig kamers hebben, zo meldt de gemeente Sluis in het ontwikkelingsplan ‘Natuurlijk Stijlvol’. Sluis zegt zich te baseren op een onderzoek van Horwath Consulting.

Onzin, zo vindt de lokale voorman P. Arkenbout van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Arkenbout stelt dat in het onderzoek Horwath uitgaat van hotelketens, wanneer sprake is van een minimum aantal kamers van zeventig om rendabel te zijn. Voor kleine, zelfstandige hotels is geen minimum om rendabel te zijn, zo vindt Arkenbout.

Arkenbout ziet veel meer heil in maatwerk, waarbij het inzicht en de wensen van betrokken ondernemers essentieel zijn. Dit heeft hij de gemeente in een brief laten weten. ‘Onze leden, die al jaren of generaties lang hotels exploiteren, weten waarover ze praten’, aldus Arkenbout in de PZC.

Arkenbout vindt verder dat de gemeente de verdeling tussen het aantal hotelkamers en appartementen aan de ondernemers moet overlaten. ‘Zij investeren en lopen de risico’s. Het dwingend voorschrijven van een verplichte verdeling voert veel te ver’.

Cadzand-Bad is een badplaats, gelegen aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen. De badplaats staat volledig in het teken van toerisme. Cadzand-Bad heeft het meest aantal zonuren van Nederland.

Reageer op dit artikel