Sous-chef Vinkeles* vertrekt

Sous-chef Vinkeles* vertrekt

Wilko Hoogendoorn vertrekt met ingang van 1 juni als sous-chef van restaurant Vinkeles in hotel The Dylan in Amsterdam. Hij gaat elders in de hoofdstad aan de slag als executive chef.

‘De tijd is rijp om zelf chef te worden’, laat Hoogendoorn aan Misset Horeca weten. Hij kan nog niet bekend maken waar hij aan de slag gaat. ‘Ik heb nog niet getekend.’ Zodra dat gebeurd is, laat hij weten waar hij als chef de keuken gaat leiden. De locatie is een hotel in Amsterdam.

Reactie Dennis Kuipers

‘Het vertrek van Wilko is in goed overleg gegaan. Na negen jaar komt er een einde aan onze samenwerking’, laat Dennis Kuipers, executive chef van sterrestaurant Vinkeles in The Dylan in Amsterdam weten. In totaal negen jaar was Hoogendoorn zijn rechterhand. Eerst werkten beiden samen in het Amstel Hotel en de laatste zes jaar in The Dylan.

Op dit moment is Kuipers op zoek naar een geschikte opvolger. Namen kan hij nog niet noemen. ‘Het moet iemand zijn met wie ik een nog een betere gastronomische plek kan veroveren.’